IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
21:09 | 8 юни 2015
Обновен: 09:21 | 24 април 2024

Поредна версия: Непознати убили Георги в скандал

Ударът с ножа е бил един, силен и рязък

По материала работи: Борис Проданов
Поредна версия: Непознати убили Георги в скандал

Все още няма конкретен заподозрян за убийството на 16-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина. Полицията продължава издирването на хора, които са били в района на престъплението в обедните часове на втори юни.


Те се установяват по записите от видеокамерите, разположени в Борисовата градина. За момента не са ясни и мотивите за убийството.


Все повече се налага версията, че е възможно 16-годишното момче да е убито заради скандал с други хора, които то е познавало. За момента обаче няма доказателства, подкрепящи версиите за футболни пристрастия или спор за момиче.


“На този етап нямаме заподозрян за нападението, но се опитваме да стесним кръга на хората, които трябва да се проверяват”, казва участник в разследването пред "24 часа". Според него убийството е извършено бързо и внезапно, не е имало време за разправии. От момента, в който Георги е пратил есемес на приятелката си Лора, че я чака, до обаждането му, че е наръган, са минали 2-3 минути.


Проверено е алибито на над 10 души от близкото обкръжение на Георги. Разпитаните като свидетели са в пъти повече, но нищо от думите им засега не води към надеждна следа.


Ето защо криминалистите вече повече се насочват към версията, че Георги не е познавал нападателя си. “Ако е знаел нещо за него, не го е казал по телефона най-вероятно защото не е осъзнавал, че е ранен смъртоносно. Другата хипотеза, която до момента не се подкрепя от обективни данни, е, че не е искал да го издаде”, смята криминалист.


Ударът с ножа е бил един, силен и рязък. Поразени са черният дроб, стомахът и панкреасът, а младежът е починал от кръвозагуба за 15-ина минути.

Коментари

Новини Варна