IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Крими
13:40 | 22 май 2023
Обновен: 05:17 | 20 април 2024

Ужилиха възрастна жена с 4 500 лв.

Мним лекар й обяснил, че нейна близка има нужда от спешна операция, за която са нужни средства

По материала работи: Ставри Таргов
Ужилиха възрастна жена с 4 500 лв.

Под надзора на Районна прокуратура – Шумен се води разследване за измама, при която възрастна жена хвърлила през терасата сумата от 4500 лева

Районна прокуратура - Шумен, ръководи досъдебно производство за измама, при която възрастна жена е въведена в заблуждение в телефонен разговор и е ощетена със сума пари.

На 17 май 2023 година 79-годишната жена от град Шумен отговорила на телефонно обаждане на домашния си стационарен телефон. Непознат мъж се представил за лекар и й обяснил, че нейна близка има нужда от спешна операция, за която са нужни средства.

Възрастната жена изразила готовност да помогне и предоставила адреса си на непознатия. Уговорили се да хвърли през терасата събраната сума от 4500 лева. Ден по-късно 79-годишната пострадала разбрала, че била въведена в заблуждение и била измамена.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районна прокуратура - Шумен. Предприети са множество действия за установяване на извършителите на измамата и всички участници в схемата.

Коментари

Новини Варна