IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
16:20 | 29 май 2023
Обновен: 07:47 | 19 април 2024

Прокуратурата разследва принуда и заплаха към депутата Радостин Василев

След разпространения от него аудиозапис ГЕРБ-СДС замразиха преговорите за съвместно правителство

По материала работи: Ставри Таргов
Прокуратурата разследва принуда и заплаха към депутата Радостин Василев

Прокуратурата разследва принуда и заплаха към депутата от "Продължаваме промяната - Демократична България" Радостин Василев, който миналата седмица обяви, че напуска парламентарната група.

От държавното обвинение съобщиха, че са се самосезирали по медийни публикации, че на 25 май той е бил принуден със заплаха да извърши нещо против волята си. На следващия ден Василев е дал сведения пред прокурор във връзка с образуваното досъдебно производство, уточняват от Софийската районна прокуратура.

Това е денят, в който той разпространи аудиозапис от онлайн заседание на "Продължаваме промяната", заради съдържанието на който от ГЕРБ обявиха, че замразяват преговорите за съвместно правителство.

Самият Радостин Василев пък разказа, че е бил потърсен от началника на ДАНС Пламен Тончев, който му казал, че има данни за заплахи за живота му и затова трябва да му бъде поставена охрана.

От прокуратурата уточняват, че ако бъдат събрани доказателства за извършено престъпление срещу Републиката или друго от лица с имунитет, делото ще бъде изпратено по компетентност в Софийска градска прокуратура.

В началото на месеца Радостин Василев доброволно се отказа от поискания му от главния прокурор Иван Гешев имунитет заради отправени заплахи и опит за принуда от него към бившата му съпартийничка от "Има такъв народ" Христинка Иванова, съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна