IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
15:40 | 25 юли 2023
Обновен: 10:22 | 24 април 2024

Парфюми, чанти и портмонета за над 3 млн. лева задържаха митничари

Стоките са открити в 2 камиона, пътуващи от Гърция за Полша

По материала работи: Ставри Таргов
Парфюми, чанти и портмонета за над 3 млн. лева задържаха митничари

Над 55 000 парфюма и близо 6000 чанти и портмонета с фигуративни изображения и надписи на различни търговски марки бяха задържани в района на ГКПП Кулата от сектор „Оперативен контрол“ на отдел „Митническо разузнаване и разследване“ на ТД Митница София поради съмнение, че нарушават права на интелектуална собственост.

Парфюмите са открити в товарен автомобил, пътуващ от Гърция за Полша, който бил отклонен и ескортиран за щателна митническа проверка в халето на МБ Кулата.

Парфюмите били част от товар с разнообразни стоки за бита, детски играчки и канцеларски материали. При физическия контрол проверяващите митнически инспектори установили, че ароматите са с надписи на известни луксозни брандове, поради което е възникнало съмнение, че се нарушават права върху интелектуална собственост. Митническите служители преброили 17 различни разновидности с общо количество от 55 450 парфюма и тоалетни води.

Ден по-късно, при сходна проверка на друг товарен автомобил, пътуващ по същия маршрут, митническите служители установяват общо 5830 артикула – чанти и портмонета от три луксозни марки, които също са задържани поради съмнение, че нарушават права върху интелектуална собственост.

По двата случая са уведомени притежателите на търговските марки, които биха могли да предприемат действия за правна защита на интелектуалната им собственост.

Коментари

Новини Варна