IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Крими
16:10 | 30 юли 2023
Обновен: 23:01 | 30 април 2024

Арестуваха воден спасител, набил французин на плажа в спор за чадър

Повдигнато му е обвинение за престъпление от общ характер

По материала работи: Ставри Таргов
Арестуваха воден спасител, набил французин на плажа в спор за чадър

Кадър bTV

Помориецът Христо Кюлбасанов, който удари френски турист при спор за място на плажа в Поморие, е арестуван за 24 часа, повдигнато му е обвинение за престъпление от общ характер.

Новината съобщиха на извънреден брифинг преди минути окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев и директорът на ОД МВР ст.комисар Калоян Калоянов.

Брифингът идва след изявлението на и.ф. главния прокурор Борислав Сарафов, че прокуратурата обявява „нулева толерантност към насилието и хулиганството“.

За "24 часа" прокурор Чинев уточни, че срещу Кюлбасанов е повдигнато обвинение за нанасяне на лека телесна повреда, нанесена по хулигански подбуди с особено жестокост. За това престъпление законът предвижда до 3 г. затвор.

В началото на идната седмица прокуратуата ще внесе в съда искане за налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража", уточни прокурор Чинев.
Инцидентът е станал на 24 юли следобед на плаж "Поморие Изток", но до 29-ти не бе оповестен официално. Стана известен след публикации в социалните мрежи.

"Когато полицейски екип е пристигнал на място, конфликтът вече е бил прекратен, а при разпита на свидетелите е имало противоречиви данни. Затова и в момента се изяснява детайлно случаят, за да можем да изясним картината - кой е започнал конфликта, кой е употребил вербална и кой физическа агресия", каза комисар Калоянов.

Макар че подобни случаи за полицията били ежедневие - включително и днес имало нов сигнал за скандал на един от плажовете в Поморие, от дирекцията на МВР щели да направят анализ на действията на служителите си.

Преписката е докладвана в прокуратурата на 27 юли, на 28-ми пострадалият французин е входирал нов сигнал, прикрепен със съдебно-медицинско удостоверение, а днес, 30 юли вече има образувано досъдебно производство, обобщи прокурор Чинев.

Според близки на френския гражданин Джудикаел Танс скандалът започнал спасителят Христо, който отишъл при чужденеца и му казал да се маха от мястото, където плажувал, защото бил поставил свой чадър там. Мястото било на свободната зона.

При повторна забележка французинът посегнал към телефона си, за да сигнализира на полицията, но българинът се нахвърлил да го бие, твърди жена му.

Свидетели на разправията се обадили на спешния телефон 112 и на място бил изпратен полицейски патрул. Униформените прекратили скандала и отвели двамата да дадат обяснения в районното управление, уточниха от пресцентъра на ОД МВР Бургас. Там станало ясно, че българинът работел като спасител на същия плаж, но в момента на скандала не бил на работа.

Съпругата на французина Людмила, която е поморийка, твърди, че спасителят нанесъл удари по лицето на мъжа й, както и ритници в корема му. И то докато французинът лежал на пясъка.

"Спасителят една дума не каза, просто удряше. После спря, отдалечи се няколко крачки, върна се, удари го още два-три пъти в лицето", разказа Людмила. Тя потърсила помощ в медицинския пункт на плажа, но там нямало лед и се наложило да вземат от близкото заведение.

Въпреки това очите на бития мъж вече били отекли. До идването на полицията той умишлено отказал медицинска помощ, а жена му снимала травмите по лицето му.

Според Христо Кюлбасанов обаче французинът редовно провокирал спасителите. Кюлбасанов твърди, че на 24 юли бил със семейството си на плажа. По обед се прибрали до вкъщи, но чадърът и плажна кърпа оставили на ивицата.

Когато се върнал видял, че французинът бил легнал под неговия чадър. Помориецът подканил чужденеца да се премести, но той отказал. Втори път го подканил и след поредния отказ се вбесил.

Спасителят твърди още, че французинът демонстративно се преместил на десетина сантиметра от чадъра и започнал да се смее. Подритнал го по крака и тогава помориецът загубил самоконтрол.

Христо Кюлбасанов не отрича побоя, дори публично се извини в ефира на една от националните телевизии. Но не на французина, а на хората от плажа, станали свидетели на грозната гледка.

Семейството на бития французин отрича тази версия и смята да заведе дело срещу българина. Веднага е алармирало и френският консул.

„Бях на плажа със съпруга ми и 13-годишния ни син. Нямаше никой при чадъра, нямаше кърпа. Започнахме да се настаняваме под чадъра, спасителят дойде и ни каза, че това е неговият чадър“, обяснява жената на бития мъж Людмила.

И уточнява, че семейството й се е отместило. „До боя се стигна след около 30 минути. Господинът дойде и започна да отваря чадъра, бяхме на повече от два метра оттам и той ни каза да се отместим, защото за жена му нямало достатъчно място под сянката. Ние отказахме“, добавя поморийката.
и мярка ще внесе идната седмица

От фирмата-концесионер на плаж "Поморие Изток" се разграничиха от действията на помориеца, но заявиха, че тъй като във въпросния ден той не е бил на работа, нямат отношение към инцидента като негови работодатели.

Коментари

Лекар ихтиманец ( преди 8 месеца )
Мирише ми на бой на *** в тъмен плаж.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
Новини Варна