IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Крими
18:20 | 14 юни 2015
Обновен: 11:37 | 26 април 2024

"Колячът" от столичния автобус остава "на топло"

19-годишният Петър Харалампиев наръгал с нож пътници по линия №83

По материала работи: Борис Проданов
"Колячът" от столичния автобус остава "на топло"

Софийският районен съд остави в ареста 19-годишния Петър Харалампиев. Момчето беше задържано за нападение над баща и син в автобус 83 на столичния градски транспорт. До кървавата свада се стигнало след забележка към младежа, който се возел с крака, вдигнати върху седалките.


Инцидентът стана в четвъртък вечерта в автобус в столичния кв. „Надежда“. Превозното средство е било пълно с хора, сред които и майки с деца. Един от пътниците - Петър Илков, направил забележка на 19-годишния Петър Харалампиев да свали краката си от облегалките на автобуса. Между двамата възникнал спор, който прераснал в сбиване.


Според прокуратурата 19-годишният младеж е нанесъл силни удари с нож на Петър Илков и на по-късно пристигналия му син Костадин, след което се е опитал да избяга.


Обвиняемият обаче разказа съвсем друга версия за случилото се пред съда. Той обясни, че веднага след забележката се извинил на възрастния мъж и за да избегне скандал, се преместил в предната част на автобуса. Петър Илков обаче се обадил на сина си, който след няколко спирки се включил в свадата и двамата започнали да налагат момчето с бухалка.


Според адвоката на 19-годишния младеж - Иво Найденов, свидетелските показания по случая силно се разминават и така и не става ясно кой напада пръв: „Той съжалява, че влязъл в спор с възрастния мъж. След това видял мъж с бухалка да се качва в автобуса и разбрал, че ще има проблеми. Нито един от другите свидетели не казва какво се е случило в автобуса. Обикновено обясняват, че не са видели и не знаят какво се е случило."


Найденов обясни още, че самият Петър Харалампиев, който към момента е единственият обвиняем след сбиването, също има рани от нож по гърба, както и множество травми от удари с бухалка. Момчето работи като общ работник в кухнята на столичен ресторант и има и други криминални прояви, за които обаче не е осъждан.

Коментари

Новини Варна