IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Крими
15:20 | 3 октомври 2023
Обновен: 15:07 | 24 април 2024

30-годишен бияч от Добрич отива в затвора за 4 г.

Причинил тежки мозъчни травми на свой познат

По материала работи: Ставри Таргов
30-годишен бияч от Добрич отива в затвора за 4 г.

По обвинителен акт на Районна прокуратура - Добрич, 30-годишният Й.Д. бе осъден ефективно за това, че причинил тежка телесна повреда на свой познат - престъпление по чл. 128, ал.2, във връзка с ал.1 от НК.

Прокуратурата поиска да му бъде наложено наказание от 6 години „лишаване от свобода“, а съдът прие изцяло изложените мотиви, като постанови именно такава присъда.

Й.Д. се възползва от правото си да поиска делото срещу него да се гледа при условията на съкратено съдебно следствие с цел получаване на наказание, намалено с една трета, и призна изцяло фактите, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт.

Така, след като беше редуцирано с оглед на съкратената процедура, наказанието беше намалено до 4 години „лишаване от свобода“.

Престъплението, за което беше осъден 30-годишният мъж, е извършено на 18 март 2023 година. Подсъдимият се намирал до автомобилен сервиз, намиращ се на улица „Бойчо Огнянов“ в град Добрич, когато забелязал свой познат.

Без никаква видима причина, съвсем изненадващо, той се приближил до него и му нанесъл удар с юмрук в областта на главата. Мъжът паднал на земята безпомощен и видимо в безсъзнание.

След това Й.Д. му нанесъл още един удар в областта на гърдите. Потърпевшият бил отведен незабавно в болнично заведение, където се наложило да бъде опериран.

Имало реална опасност за живота на мъжа (43 г.), тъй като той получил тежки мозъчни травми, които наложили оперативна намеса.

В хода на процесуалните действия по случая категорично била доказана съпричастността на Й.Д. към извършеното престъпление. Той бил привлечен в качеството му на обвиняем и „задържан под стража“ след уважено искане на Районна прокуратура – Добрич.

Присъдата на Районен съд – Добрич, подлежи на обжалване и протест пред Окръжния съд в града.

Коментари

Новини Варна