IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
11:00 | 4 октомври 2023
Обновен: 16:46 | 28 април 2024

Ревнивец гръмна бащата на бившата си

Държа в плен 2 жени и предизвика заложническа криза

По материала работи: Ставри Таргов
Ревнивец гръмна бащата на бившата си

Кадър bTV

Няколко часа въоръжен мъж държа в плен две жени в село Вълково край Сандански. Имаше стрелба и един ранен.

Според една от версиите мотивът е бил ревност. Мъжът идва от Лом в дома на бившата си приятелка и нейните родители. Прострелва баща ѝ, който по-късно е откаран в болница, а двете жени са взети за заложници.

„Мъжът сам подава сигнала на тел. 112 и е повикал органите на реда. Благодарение на служителите на ОДМВР - Благоевград, от Института по психология на МВР и служителите на Организирания отряд за борба с тероризма след преговори, продължили 4 часа и 30 минути, инцидентът завърши без други пострадали, а двете жени са изведени“, обясни пред bTV Даниел Димитров, директор на ОДМВР - Благоевград.

„Такъв вид ситуации са високорискови. Те са опасни за похитените, но и за служителите, които работят на терен. Извършителят е 41-годишен мъж от град Лом.

С него предстоят да се извършат действия по разследването, образувано е досъдебно производство за опит за убийство. Похитителят е разполагал с две оръжия – пистолет и револвер“, уточни Димитров и добави, че нападателят сам се е предал.

Коментари

Новини Варна