IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
10:00 | 24 ноември 2023
Обновен: 17:57 | 2 май 2024

Автобус с 16 деца катастрофира, шофьорът е починал зад волана

73-годишният водач е получил вероятно инфаркт

По материала работи: Ставри Таргов
Автобус с 16 деца катастрофира, шофьорът е починал зад волана

Автобус с 16 деца от детско-юношеската школа на "Литекс" се вряза в дувар на къща в село Гостилица, община Дряново. 73-годишният водач е починал зад волана, съобщава БНТ.

Сигналът за инцидента е подаден около 16 ч. вчера Автобусът се блъска в каменна ограда. По всяка вероятност шофьорът е получил инфаркт, карал е бавно и със съобразена скорост.

Децата са разказали, че на моста преди селото автобусът е започнал да се движи странно.

"Бях на 2 минути оттук, чух силен удар и веднага дойдох с колата. Видях, че автобусът е катастрофирал в стъпалата. Треньорът тъкмо отваряше вратата да вади децата.

Помогнах му. Децата са добре, уплашени са. Прибрахме ги вкъщи, докато дойде друг автобус. 15, 16-годишни са децата. Ходили са да играят футбол и са се прибирали за Ловеч", заяви пред БНТ Росен Димитров.

Две от децата са с леки наранявания, прегледани са на място от екип на Спешна помощ. Малките футболисти са се връщали към Ловеч от Царева ливада, където са имали мач.

Децата са прибрани с друг автобус на футболния клуб и вече са по домовете си. Всички са се разминали само с уплаха, без сериозни травми.

Водачът на автобуса вероятно е починал преди инцидента. Това е мнението на спешните медици, пристигнали при инцидента и на полицията. Назначени са експертизи, които ще докажат каква е точната причина за внезапната смърт.

Веднага бе заведено по случая и досъдебно производство от окръжната прокуратура в Габрово, което обаче вероятно ще бъде прекратено, тъй като става въпрос за нещастен случай.

Здравата каменна ограда е успяла да убие инерцията на превозното средство. Според експерти автобусът не се е движил с превишена скорост и именно това е спасило децата в автобуса. Домакинът на къщата и неговите съседи са категорични, че само внимателното каране и бавната скорост, около 20 км/ч, не са позволили той да се обърне, а просто е спрял в оградата и стълбите край пътя.

Според медиците шофьорът - на 73 години, вероятно е починал преди катастрофата. Предполага се, че е получил инфаркт. Домакинята на къщата, до която автобусът самокатастрофира веднага излиза, след като чува страхотен трясък. Помага на децата да излязат от превозното средство. Разказва, че са били много уплашени и стресирани и ги кани в къщата си.

"Аз видях какво стана, бях в офиса си и чух страшен удар. Излязох да видя какво става - децата пищяха, вратата на автобуса се отвори и децата слязоха. Два часа след инцидента дойдоха да ги приберат и автобуси, и родителите на децата", споделя тя.

Според децата малко преди катастрофата автобусът е започнал да криволичи.

Коментари

Новини Варна