IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
15:30 | 29 ноември 2023
Обновен: 01:24 | 28 април 2024

Арестуваха в Дания убиеца от Цалапица

Предстои в най-кратки срокове нашите власти да поискат принудителното му довеждане в България

По материала работи: Ставри Таргов
Арестуваха в Дания убиеца от Цалапица

Рангел Бизюрев

Издирваният за убийството на Димитър Малинов от Цалапица Рангел Бизюрев е бил задържан, научи "24 часа". Той е бил арестуван в Дания.

Самоличността му е установена с категоричност чрез пръстови отпечатъци и снимки. Спрямо него има издадена Европейска заповед за арест от лятото на тази година.

Предстои в най-кратки срокове нашите власти да поискат принудителното довеждане на Бизюрев в България, където ще бъде обвинен в убийството на Димитър. Бизюрев се издирваше в продължение на няколко месеца.

Димитър Малинов изчезна на 20 юли, а седмица по-късно беше открит мъртъв, заровен под купчина строителни отпадъци.

До мястото полицейските служители бяха заведени от Борислав Динков от Цалапица. Установено беше, че в заравянето на трупа е участвал и неговият брат близнак Валентин Динков.

Двамата са в ареста, но с по-леко обвинение, че са спомогнали на Бизюрев да избегне неказателно преследване, което гневи хората от Цалапица. Те настояват младежите да бъдат обвинени в съучастие.

Като пряк извършител на умишлено причинената смърт е установен Рангел Бизюрев, който на 24 юли през аерогара София е напуснал страната с полет за Германия.

Разследването се ръководи от Окръжната прокуратура в Пловдив.

Коментари

Новини Варна