IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Крими
15:20 | 22 декември 2023
Обновен: 16:37 | 25 април 2024

23-годишен застава пред Темида за опит за убийство на съпругата си

Посегнал и на малолетната сестра на пострадалата

По материала работи: Ставри Таргов
23-годишен застава пред Темида за опит за убийство на съпругата си

Окръжна прокуратура – Търговище, ръководи досъдебно производство във връзка с опит за убийство на млада жена, извършен в условията на домашно насилие. Предстои към наказателна отговорност за престъплението да бъде привлечен 23-годишен мъж от Разград.

Освен това Е.С. ще бъде обвинен за причиняване на средна телесна повреда на малолетната й сестра. Той ще остане задържан за срок до 72 часа с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение.

На 21 декември 2023 година мъжът опитал умишлено да умъртви майката на детето си, с която били разделени от месеци, като й нанесъл прободни рани в тялото.

По независещи от неговата воля обстоятелства деянието останало недовършено. Жената е настанена в болнично заведение в стабилно състояние. Е.С. посегнал и на малолетната сестра на пострадалата, като успял да пореже дълбоко ръката й, срязвайки сухожилие.

Първоначално 23-годишният успял да се укрие. Открит е и задържан, благодарение на адекватната и професионална работа на служителите на ОД на МВР - Търговище.

Той е известен на органите на реда. Установено е, че потърпевшата млада жена и друг път била жертва на домашно насилие.

Наблюдаващият случая прокурор от Окръжната прокуратура в унисон с политиката на ПРБ за нулева толерантност към всякакви прояви на домашно насилие, ще внесе в съда искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Е.С.

Коментари

Новини Варна