IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
15:20 | 30 декември 2023
Обновен: 08:32 | 29 април 2024

Тийнейджъри подпалиха дърво с пиратки

Наложи се намеса на пожарната

По материала работи: Ставри Таргов
Тийнейджъри подпалиха дърво с пиратки

Младежи подпалиха дърво с пиратки в Пловдив. Това се е случило на едно от тепетата в града. Сигнал на телефон 112 подават случайни минувачи, които чули гърмеж на пиратки и след няколко минути забелязали горящо дърво в основата си. Те опитали да загасят пожара с бутилки вода, но без успех.

Пожарникарите овладели огъня, пише Glasnews.bg.

Минути преди инцидента на хълм Бунарджика през мястото минала група тийнейджъри. С цел забавление те пуснали пиратките в кухините в основата на дървото, без да си дадат сметка за последиците от своите действия.

Мъжът, подал сигнал за инцидента, изрази своите благодарности за бързата реакция на огнеборците. Той споделя, че само 7 минути са им били необходими, за да стигнат до мястото.

Ето какво написа Константин Дичев:

"Искам да изкажа своите благодарности към Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Пловдив, за тяхната светкавична реакция – успяха да ни открият за около 7 минути след подадения сигнал до 112, въпреки труднодостъпното място.

Отдавам благодарности и на двамата младежи, които караха планински велосипеди и отидоха да повикат общинската охрана.

Парк Бунарджика е чудесно място за всички жители на Пловдив, и ние следва да се отнасяме с внимание и уважение към неговата природа.

Въпреки че не съм против използването на фойерверки като цяло, считам, че те трябва да се употребяват отговорно, на подходящи места и определено не от непълнолетни лица.

Изключителен късмет беше, че се намирахме на точното място в подходящия момент, в противен случай много хора биха пренебрегнали тази случка. За мен сигурността, опазването на природата и инфраструктурата на град Пловдив са изключително важни.

През лятото в Лозенец, по време на наводнението, бяхме евакуирани от нашата къща от пожарникарите на Царево. Просто не мога да опиша с думи професионализма, който тези момчета проявиха.

Сега видях същия висок професионализъм и от пожарникарите в Пловдив. Поради тази причина предполагам, че пожарникарите в България се ползват с високо обществено доверие.

Очаквам сега Община Пловдив да предприеме бързи действия за премахване на компрометираното дърво за да не се случи повреда на общинска инфраструктура или не дай си Боже трагедия."

Коментари

Новини Варна