IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
13:20 | 31 декември 2023
Обновен: 22:03 | 28 април 2024

Загиналият при полицейска гонка в Стара Загора - бивш републикански шампион по борба

Дъщеря му твърди, че е пребит зверски

По материала работи: Ставри Таргов
Загиналият при полицейска гонка в Стара Загора - бивш републикански шампион по борба

Нарушител загина снощи след полицейско преследване в Стара Загора. По неофициална информация това е 58-годишният бивш републикански шампион по борба Пламен Пенев. Един полицай е пострадал при гонката, съобщава БНТ.

След сигнал, че мъжът е заплашвал с нож деца на площадка за игра започва полицейско издирване. Открит e на бензиностанция, но при опит на полицаите да разговарят с него е избягал с автомобила си.

В преследването по старозагорските улици се включват десет патрулни автомобила. Нарушителят е спрян на централен булевард.

Има информация, че е починал, но не е ясна каква е причината за смъртта му.

Назначена е тройно съдебномедицинска експертиза. Една от версиите е, че е получил инфаркт. Близките му обаче твърдят, че е жертва на полицейско насилие.

 "Баща ми е брутално убит. Успяхме да изгледаме клипчетата, които ние много бързо свалихме, запазихме и ще представим, където е необходимо на всички компетентни органи, които отговарят за правораздаването.

Баща ми е зверски пребит от полицаите на Стара Загора. Тези, от които би следвало да чувстваме закрила и сигурност", заяви Борислава Пенева, дъщеря на загиналия.

Единият от служителите на МВР е настанен в болница с фрактура на ръка и разкъсно-контузни рани на главата, без опасност за живота, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Стара Загора.

Всички факти и обстоятелства по случая се изясняват в рамките на започнало разследване, което се провежда от следовател от Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура - Стара Загора. По случая в ОДМВР - Стара Загора, е разпоредена вътрешна проверка, допълват от МВР.

Коментари

Новини Варна