IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Крими
13:39 | 21 юни 2015
Обновен: 07:16 | 27 март 2024

Магистрати отиват на крака до къщата на Петко Стрелеца

Делото срещу него продължава от 22 до 26 юни

По материала работи: Деян Михайлов
Магистрати отиват на крака до къщата на Петко Стрелеца

Година и три месеца след кървавата престрелка в Лясковец, стрелецът Петко Петков за пръв път ще бъде отведен до къщата си във вторник. На 14 март м.г. агресивният мъж откри огън по командоси от барикадираното си жилище, уби баретата Емил Шарков и рани още трима негови колеги, дошли да отнемат незаконния му боен арсенал. При акцията той бе тежко ранен, но се възстанови и чака правосъдие в затвора в Ловеч.

Делото срещу него продължава от 22 до 26 юни. По време на серията заседания съдииите, съдебните заседатели и страните ще отидат лично на оглед до кооперацията, за да проверят показания на съседка на Петко Петков. При разпитите тя твърдяла, че е станала свидетел на смъртта на Шарков, защото живеела само на 30 метра от дома на ужасите. Защитниците на стрелеца обаче настояват, че растоянието е много по-голямо, а освен това имало дърво, което закривало видимостта от нейната тераса. Магистратите възнамеряват да добият лични впечатления за обстановката.

Тази седмица в съда трябва да бъде представен малкия щит на Шарков, който незнайно защо не е иззет като веществено доказателство по време на разследването. Прокурорите забелязали личното предпазно средство при преглеждане на видеозапис от щурма, в който командосът намери смъртта си и поискаха то да бъде приобщено към делото.

Предвидени са и очни ставки на полицаи от дирекцията в Търново, които дали противоречиви показания. Ще бъдат разпитани четирима неявили се свидетели и ще бъде изслушана техническа експертиза на част от белезници, които майката на стрелеца Стефанка Савова донесе в съдебната зала при серията заседания през май.

Коментари

Новини Варна