IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Крими
08:00 | 1 февруари 2024
Обновен: 01:02 | 16 май 2024

Поредно показно убийство бе извършено в София

Мартин Божанов, известен с прякора си Нотариуса, бе разстрелян снощи в столичния квартал "Горна Баня"

По материала работи: Ставри Таргов
Поредно показно убийство бе извършено в София

Мартин Божанов

Мартин Божанов, известен с прякора си Нотариуса, бе разстрелян снощи в столичния квартал "Горна Баня". Трупът му е бил открит до кола на територията на 6-то РПУ. Засега не е ясно кой е убиецът и какъв е мотивът му.

С малокалибрено оръжие, вероятно 5,6 милиметра или т. нар. 0.22 LR, е бил убит Мартин Божанов - Нотариуса. Той бил застрелян с няколко изстрела в главата, а на място е открита частица от гилза, която е от пистолет. Иво Илиев, зам.- градски прокурор на София, потвърди името на убития.

Шефката на градската прокуратура Илияна Кирилова посочи, че ще има проверка за стари разследвания срещу Божанов.„ Доколкото знам, Мартин Божанов – Нотариуса през годините е бил интересен покрай делото „Крашевски". В момента служебно ми е известно, че в Софийската градска прокуратура има подадени сигнали за заплаха от негова страна спрямо магистрати", заяви Кирилова.

Живко Коцев, главен секретар на МВР, допълни, че от ведомството са предприели всички действия по разследването.

Убиецът е бил добър стрелец - Нотариуса е ликвидиран до колата си, която не е засегната от изстрелите. Затова се проверяваше дали не са били произведени от дърво например.

С откриването на гилзата тази версия отпадна. Куршумите проехтели около 19:20 часа, когато охраната на комплекса се сменяла.

Предполага се, че дейността на Мартин е причината за убийството. От много години той е подозиран в крупни имотни и други измами. Става първия клиент на комисията за конфискация на незаконно придобито имущество „Кушлев".

През 2008 г. комисията му отнема 430 000 лева, след като той е осъден за измама с имоти. Забъркан бил в кражбата на над 200 апартамента и къщи в столицата.

Името му бе замесено и в разследвания на Антикорупционния фонд като лице за контакти с прокуратурата за решаване на проблеми на клиенти на обвинението срещу определени суми, пише 24 часа.

Коментари

Нотариус ( преди 3 месеца )
Каквото търсил-намерил.Такива като тоя когато и да умрат все е късно.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
Новини Варна