IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
10:15 | 22 юни 2015
Обновен: 20:25 | 25 април 2024

Арестуваха кмета на Ботевград Георги Георгиев

Отвели го с полицейски бус, причината за ареста му не е ясна

По материала работи: Деян Михайлов
Арестуваха кмета на Ботевград Георги Георгиев

Кметът на Ботевград Георги Георгиев е задържан. Тази сутрин към 8:00 часа син бус с полицаи от София, придружавани и от служители на местното полицейско управление, спират пред кооперация на бул. "Трети март", в която живее Георгиев и пред смаяните погледи на съседите са извели градоначалника. Преди малко повече от месец Георгиев напусна ГЕРБ по собствено желание, след като лидерът Бойко Борисов обяви публично, че не би застанал никога до него и че ГЕРБ няма да го подкрепи за втори мандат.

Градоначалникът на Ботевград беше уличен от Сметната палата в злоупотреби за над 1,3 млн. лева, платени при строителството на депото за битови отпадъци в общината. Оказа се, че фирма вози пръст на 500 метра, а получава пари за 10 километра.
Георги Георгиев е баща на Даниел Георгиев, който стана известен като депутата, който само за ден премина няколко пъти от ГЕРБ при Николай Бареков и обратно.Миналата година Нова тв разкри как Даниел Георгиев десетки пъти е купувал имоти на Община Ботевград на безценица.
Това ставало чрез друга лица по една схема - общината обявява празни незастроени площи от града на търг, купуват ги хора на цени малко под нормалните. Само ден-два след това те продават една десета площ на Георгиев, но на цени 10 пъти под тези, които са платили на общината, тоест на загуба. Така Даниел Георгиев става собстеник на голям брой терени от по 100 до 200 квадрата.

Коментари

Новини Варна