IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Крими
15:20 | 16 февруари 2024
Обновен: 08:51 | 9 май 2024

Влак уби жена край Стара Загора

Инцидентът предизвика закъснения в жп транспорта

По материала работи: Ставри Таргов
Влак уби жена край Стара Загора

Пътническият влак Стара Загора - Ямбол престоява в гара Стара Загора вече няколко часа поради инцидент след неправомерно пресичане на жп линията.

Друг влак по това направление уби жена, която се опитала да пресече. Инцидентът е между гарите Стара Загора и Калитиново, предава БНТ.

Пътниците се пренасочват към следващи влакове по това направление. Самоличността на жертвата все още е неустановена. Движението в участъка вече е възстановено. Образувано е досъдебно производство.

Пътниците от влака Бургас - София изразиха възмущение, че и към 14,30 ч., повече от два часа след инцидента, не се вземат мерки да бъдат да продължат пътуването си, дори и с автобус.

"Влакът е пълен. Стоим в края на Стара Загора. Всеки се чуди какво става. Никой не знае кога ще тръгне влака. В сайта на БДЖ се променя информацията и постоянно се увеличава закъснението, но никой не ни обяснява какво става.", съобщи за Радио Стара Загора Яна Христова, която е в престояващия влак.

Тя разказа, че масово хората са слезли от влака и са тръгнали по жп линията, за да отидат до Стара Загора и да намерят алтернативен вариант за пътуване.
„Недопустимо е да подлагаш на риск хората, при положение е станал инцидент“, заяви Христова.

Коментари

Новини Варна