IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
15:40 | 17 февруари 2024
Обновен: 20:30 | 27 април 2024

Тикнаха зад решетките "гадател", премахвал проклятия срещу злато

Излъгал и майка, че ще излекува детето й

По материала работи: Ставри Таргов
Тикнаха зад решетките "гадател", премахвал проклятия срещу злато

Арестуваха 42-годишен мъж, предлагал "услуги", свързани с премахване на магии и ритуали за здраве, съобщиха от Софийска районна прокуратура.

Той е привлечен към наказателна отговорност за това, че с цел да набави за себе си имотна облага в условията на продължавано престъпление с 8 деяния, възбудил заблуждение у различни лица, че ще ги излекува от заболяванията им, ще им чете молитви и ще извършва ритуали, с които ще прогони демони и духове и с това им причинил имотна вреда.

Moже би най-фрапиращият случай на арестувания е обещанието му да излекува дете. Той поискал от майката над 3500 лева, като ѝ обещал, че ще „излекува детето ѝ и, че ако му даде пари, то няма да умре".

Близо година обвиняемият убеждавал в София мъж, че ще премахне проклятие от него, като вземе неговите златни накити – 9 ланеца, 4 гривни, 4 висулки и 3 монети и сумата от 4040 лв., за да бъдат четени молитви.

Преди това той заблудил друг мъж, че ще предскаже бъдещето му и ще пречисти дома му, като вземе неговите златни накити – 3 ланеца, гривна, 4 дамски пръстена и 1 мъжки пръстен, за да им бъдат четени молитви и сумата от 999 лв., с което му причинил имотна вреда.

Друг пострадал бил излъган, че ще мнимият гадател ще премахне черна магия и ще намери заровено злато от дядо му, като пострадалият дал на мъжа 2 555лв.

И още случаи на измамени:

На 18.11.2022 г. с цел да набави за себе си имотна облага обвиняемият възбудил заблуждение у Д.Т., че ще я излекува от заболяванията ѝ, като вземе нейните златни накити – 2 гривни, 1 чифт обеци, 4 пръстена и верижка, за да им бъдат четени молитви в параклис в гр. Велико Търново.

В периода от 30.06.2023 г. до 17.07.2023 г. обвиняемият с цел да набави за себе си имотна облага възбудил заблуждение у Е.П., че спрямо нея има магия за „невървеж и нямане“, като за да премахне магията тя трябвало да му даде 3 751 лв., с което ѝ причинил имотна вреда.

На 15.10.2023 г. в близост до Централна жп гара в София, Х.С. въвел в заблуждение Д.О., че ще изгони демон от дома ѝ, като за целта жената му дала 5133лв.

По случая е образувано досъдебно производство, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 1 до 6 години. С постановление на наблюдаващ прокурор мнимият гадател е задържан за срок до 72 часа, пише Glasnews.bg.

Коментари

Новини Варна