IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Крими
16:40 | 29 февруари 2024
Обновен: 13:54 | 12 май 2024

Бдителен гражданин предотврати ало измама за 10 000 лв.

Наели го за муле и той алармирал полицията

По материала работи: Ставри Таргов
Бдителен гражданин предотврати ало измама за 10 000 лв.

Бдителен петричанин осуети телефонна измама за 10 хил. лв. на територията на Сандански, съобщиха от полицията.

В сряда чрез телефонно обаждане той бил нает от непознато за него лице да отиде на адрес в гр. Сандански, откъдето да вземе лек автомобил и да го транспортира до гр. София.

Пристигайки на посочения адрес, му били дадени нови указания, че през прозорец на жилището възрастна жена ще му хвърли чанта с документи, които да транспортира в столицата. Получавайки от жената чантата, мъжът видял, че в нея има дрехи и голяма парична сума, което го усъмнило и той незабавно уведомил органите на реда.

От работещите по случая полицейски служители е установено, че след обаждане на стационарен телефон възрастната жена е въведена в заблуждение от непознато за нея лице, което се представило за полицейски служител и й съобщило, че синът й е участник в ПТП, при което е блъснато дете и е необходима парична сума в размер на 10 000 лв., за да не влезе в затвора.

Измамата е останала неосъществена и чантата с цялата парична сума в нея е върната на собственичката й. По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава, пише 24 часа.

Коментари

Новини Варна