IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
18:24 | 26 юни 2015
Обновен: 06:13 | 20 април 2024

Измамили старица за 2500 лв. със сухи пасти

Полицията спипа мошениците

По материала работи: Юлиян Атанасов
Измамили старица за 2500 лв. със сухи пасти

Криминалисти от Шумен и Горна Оряховица задържаха трима измамници с богата криминална история, които обрали възрастна жена, а в замяна й дали кутия сухи пасти, съобщи БГНЕС.
Криминалистите започнали работа по разплитането на случая на 21 май. Тогава в полицията бил получен сигнал от 77-годишна жена от село Осмар, че същия ден на домашния й телефон се e обадил непознат, който й съобщил да чака пратка от чужбина с 20 000 евро и български левове. Необходимо било да плати 4800 лева за доставката. Жената успяла да събере 2500 лева. Куриерът ги взел, в замяна й дал кутия. Малко по-късно станало ясно, че в кутията вместо пари има сухи пасти.
Предприетите от криминалистите действия за установяване на извършителя на престъплението дали резултат. Тричленната група е задържана на 24 юни при полицейска операция на служители на ОДМВР-Шумен и колегите им от РУ-Горна Оряховица. Предприети били претърсвания на три адреса в Горна Оряховица, където били намерени и иззети мобилни телефони със сим карти, над 30 000 лева и 2 кг различни златни накити.
Задържани били трима души, всичките жители на Горна Оряховица. 30-годишният Д.А. е осъждан за измама през 2009 година. Срещу 30-годишния А.Д има образувани шест заявителски материала за измами на територията на Исперих. 54-годишният Д.Б. е с дълго криминално досие, в което се открояват измама, укриване на данъци в особено големи размери, кражба, документни престъпления, убийство по непредпазливост, причинени телесни повреди след ПТП, представял се е и за длъжностно лице.
С постановление на прокурор от Районната прокуратура във Велики Преслав на А.Д. и Д.Б. е наложено задържане за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено искане пред Районния съд за налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража".
Всички действия по разследването и документиране на престъплението са под надзор на прокурор от Районната прокуратура във Велики Преслав. Изяснява се съпричастността им към подобни престъпления на територията на цялата страна.
 

Коментари

Новини Варна