IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Крими
17:54 | 28 юни 2015
Обновен: 07:27 | 27 март 2024

34 200 евро по тялото на румънка откриха митничари на Капитан Андреево

Срещу 62-годишната румънска гражданка е образувано досъдебно производство

По материала работи: manager
  34 200 евро по тялото на румънка откриха митничари на Капитан Андреево

34 200 евро откриха митничарите на Митнически пункт Капитан Андреево, съобщава novjivot.info. Валутата е открита при проверка на пътнически автобус с турска регистрация, пътуващ от Турция за Румъния.  Всички пътници обявили, че не пренасят стоки и валута за деклариране. При личен преглед на една от пътничките, румънска гражданка са открити две полиетиленови торбички, залепени с тиксо, под панталона, в областта на корема. В торбичките са открити 169 банкноти в купюри от по 500, 200 и 100 евро на обща стойност 34 200 евро. Според обясненията на жената парите й били дадени от нейните деца, живеещи и работещи в Турция, за да си купи апартамент в Румъния.
Срещу 62-годишната румънска гражданка е образувано досъдебно производство по член от Наказателния кодекс, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Свиленград под надзора на Районна прокуратура Свиленград. Недекларираната валута подлежи на отнемане в полза на държавата.
Според Валутния закон, пренасянето на парични средства в размер на 10 000 евро и повече или тяхната равностойност в левове или друга валута за или от трета страна подлежи на деклариране пред митническите органи.

 

Коментари

Новини Варна