IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Крими
18:35 | 2 юли 2015
Обновен: 09:27 | 24 април 2024

Милиционерски хумор в Шумен за празника на МВР

В музея подредиха изложба от карикатури

По материала работи: Борис Проданов
Милиционерски хумор в Шумен за празника на МВР

В навечерието на професионалния празник на служителите от системата на МВР - 5 юли в музея Шумен подредиха изложба от карикатури. Творбите са насочени към противообществените прояви и са дело на 36 популярни български художници, сред които Борис Димовски, Доньо Донев, Анри Кулев и Рачо Рачев. Изложбата е подготвена преди близо 40 години. Тя е посветена на професионалния празник на полицията и е в подкрепа на кампанията за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите служители на МВР.


По време на официалното откриване на изложбата в музея присъстваха зам.-кметът по култура и образование на Шумен Живка Тонева и директорът на полицията Ялчън Расим.

 

„36 известни български художници създават 199 карикатури, които са на теми актуални и днес, като безопасността на пътищата, борбата с разхищението, хулиганството, проблемите с алкохола. Става въпрос за осмиване на човешки пороци, с които Министерство на вътрешните работи, по своите законови задължения е длъжно да се бори“, разказа д-р Магдалена Стаменова - директор на Музея на МВР, към Академията на вътрешното министерство.


Изложба „Години по-късно. Карикатурата в борба с антиобществените прояви“ е посветена и на 136-годишнината от създаването на МВР. Тя ще остане в Шумен до края на месец август.


DarikNews

Коментари

Новини Варна