IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Крими
17:47 | 7 юли 2015
Обновен: 14:55 | 27 март 2024

Разкриха схема за нелегална продажба на горива

Дизелът е източван чрез манипулирани броячи

По материала работи: Юлиян Атанасов
Разкриха схема за нелегална продажба на горива

Мобилна митническа група към Централно митническо управление разкри схема за продажба на маркирано гориво „на черно", съобщиха от Агенция "Митници", пише dnes.bg.
В търговска база в софийското село Лозен по метода "анализ на риска" мобилна митническа група откри 6 надземни цистерни и един подземен резервоар с маркирано дизелово гориво, предназначено по закон за отопление.
Макар че цистерните са били оборудвани с изискуемите по закон броячи и GPS-устройства, мобилната митническа група установява, че броячите са манипулирани и отчитат близо 30% по-малко гориво.
"Остатъците" от маркираното гориво са се складирали в търговската база и са били предназначени за нелегално разпространение. Открити са 6,4 тона маркирано дизелово гориво без никакви документи.
Горивото е иззето. Взети са проби за лабораторен анализ. По случая ще бъде образувано административно-наказателно производство.
 

Коментари

Новини Варна