IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
19:30 | 3 август 2015
Обновен: 15:23 | 18 април 2024

ГДБОП разби нарко група, седем в ареста

Имали три оранжерии за канабис

По материала работи: Ставри Таргов
ГДБОП разби нарко група, седем в ареста

ГДБОП разби престъпна група, която се е занимавала с производство и разпространение на наркотици, съобщиха от МВР.

Операцията е реализирана на 31 юли на територията на София, селата Мърчаево, Подгумер, Долни Богров и вилна зона Чурек.

В хода на спецоперацията са задържани членовете на бандата, създадена с цел производство и разпространение на наркотици, предимно канабис. Срещу ръководителя на групата са повдигнати три обвинения, а в ареста са общо седем души.

Според събраните до момента данни групата е действала от декември 2014 г. Били са създадени три оранжерии за отглеждане на канабис в къщи в селата Мърчаево и Подгумер и вилна зона Чурек.

Готовата продукция била складирана в дома на единия задържан в София, откъдето била предавана за разпространение на дилъри от групата.

Връзка с разпространителите поддържал лично шефът на престъпната група. При извършените претърсвания и изземвания в неговото жилище освен канабис са открити и осем пликчета с над 255 грама амфетамин на таблетки. Намерен е и незаконно притежаван пистолет и осем патрона.

Действията по издирване и на други участници в престъпната група продължават.

С постановления на прокурор от Специализираната прокуратура на седмината задържани са наложени 72-часови мерки за задържане. Днес е внесено искане в Специализирания наказателен съд за налагане на постоянна мярка "задържане под стража" на мъжете, съобщава Dnes.bg.

Черно море

 

Коментари

Новини Варна