IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
09:08 | 4 август 2015
Обновен: 06:23 | 20 април 2024

Божията милост стигна баба Божия, отърва затвора

82-годишната жена ще плати само глоба за отглеждания канабис

По материала работи: Златина Добрева
Божията милост стигна баба Божия, отърва затвора

Баба Божия Бикова от петричкото село Самуилово получи в понеделник окончателна присъда за отглеждания от нея канабис - глоба.

 

Над 82-годишната жена висеше опасността да влезе в затвора, след като преди 8 години в имота й униформените изкорениха индийски коноп и за това тя получи условна присъда.

 

След това за втори път, през 2011-а година, в нивата й, между фасула, полицаите намерили засадени корени с канабис и районният съд в Петрич й даде ефективна присъда от година и половина.

 

Вчера обаче окръжния съдия Маргарита Коцева е наложила на възрастната жена само глоба от 1000 лв., както и да плати съдебните разноски в размер на 800 лв., съобщи "24 часа".

 

При последната си дума пред магистратите баба Божия категорично отрекла да е садила марихуаната. Обяснила още, че знае кой го е направил, но отказала да посочи име и посъветвала магистратите да питат полицаите.

 

"Доволни сме, защото баба Божия не е виновна. Не успяхме да убедим изцяло в това съда, и той все пак я призна за виновна, но глобата е абсолютно достатъчна. Ако съдът не беше наложил глобата, а потвърди първоначалното решение за лишаване от свобода, тя трябваше да лежи в Сливенския затвор на стари години. Тя е много болна и трудно щеше да го преживее", коментира адвокатът й Марио Биков.

Коментари

Новини Варна