IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
10:18 | 5 август 2015
Обновен: 23:39 | 9 май 2024

Областният управител на Разград катастрофира тежко

Петър Василев е в болница с много травми

По материала работи: Златина Добрева
Областният управител на Разград катастрофира тежко

Областният управител на Разград Петър Василев е катастрофирал тежко тази нощ. 45-годишният губернатор шофирал сам служебния “Мерцедес“ на областната управа. Той пътувал от село Самуил до село Хърсово, община Исперих. 

 

На равен участък от пътя, след който следва десен завой, Василев не успял да го вземе, влязъл в гората край пътя и се блъснал в дърво. Ударът е бил толкова жесток, че "Мерцедес"-ът отсякъл дървото, съобщиха от Апелативна прокуратура - Варна. Василев управлявал колата без колан.

 

Очевидец, който пътува в автомобил след областния управител, подал сигнал за жестоката катастрофа. На място пристигнал специализиран автомобил на "Пожарна и аварийна безопасност". За да извадят тежко ранения Василев, служебната кола е била рязана.

 

Петър Василев е настанен с множество тежки наранявания по цялото тяло в МБАЛ в Разград. От удара 45-годишният областен управител е със счупен десен глезен, лява подбедрица, открити рани в областта на краката, гърдите и главата. Има и две счупени ребра. Приет е с комоцио и трамватичен шок. Тази сутрин е опериран, тъй като от катастрофата управителят е и със спукан бял дроб.

 

Образувано е досъдебно производство в Районна прокуратура в Исперих по член 342 от Наказателния кодекс. Той предвижда наказание за този, който причини телесна повреда други му чрез шофиране или неправилно поддържане на пътната настилка.

Коментари

Новини Варна