IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
14:08 | 11 август 2015
Обновен: 06:26 | 20 април 2024

Работник на пътя София - Варна почина при трудова злополука

Товарил мантинели, част паднала и срязала крака му

По материала работи: Златина Добрева
Работник на пътя София - Варна почина при трудова злополука

Работник е починал при ремонта на главния път София - Варна в местността "Боаза" край Търговище. За инцидента съобщиха от Областната дирекция на МВР в Търговище, трудовата злополука бе потвърдена и от директора на Инспекцията по труда Галина Градинарова пред БТА.

 

Злополуката е станала вчера около 15 часа на главния път в района на търговищкото село Пролаз. Загиналият мъж е от село Тополи, община Варна. Той е работник на фирма "Пътища и мостове" ЕООД - Варна, която извършва ремонтните дейности на обекта.

 

Мъжът е пострадал при товарене на ръка на части от еластична предпазна ограда - мантинела. Няколко части от нея падат върху него и му причинили различни телесни повреди. По данни на полицията кракът му е бил срязан. Откаран е в МБАЛ - Варна, където по-късно е починал.

 

Причините за трудовата злополука са в процес на изясняване. Инспекцията по труда е уведомена. По случая в Районното полицейско управление в Търговище е образувано досъдебно производство.

Коментари

Новини Варна