IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Крими
12:05 | 12 август 2015
Обновен: 06:27 | 20 април 2024

Момиче на 16 г. загина при катастрофа

Блъснал я участник в незаконна гонка, друго дете е с опасност за живота

По материала работи: Юлиян Атанасов
Трима загинаха в катастрофа в Кресненското дефиле

16-годишно момиче от Троян загина на място, след като е било блъснато от автомобил край село Лесидрен. В резултат на катастрофата са пострадали тежко момче и момиче, съобщиха от МВР - Ловеч пред агенция "Фокус", цитирани от dnes.bg. Инцидентът е станал вчера малко преди 19 ч. на пътя в посока към село Лесидрен. Причината за тежката катастрофа е нерегламентирано състезание между два автомобила. По време на ляв завой, след прав пътен участък, единият от водачите, мъж на 28 години от Лесидрен, губи контрол над автомобила и навлиза в банкета. Там блъска движещите се в посока Лесидрен пешеходци.
Две от тях са момичета на 16 и на 15 години - едното от Троян, другото от София. С тях е и момче на 16 години от Лесидрен. При удара на място загива 16-годишното момиче от Троян. Смъртта е констатирана от пристигналия след инцидента екип на Спешна помощ.
Другите двама пострадали са транспортирани за лечение в МБАЛ - Ловеч с тежки наранявания. Едно от децата е с опасност за живота.
Водачът, причинил инцидента, е дал отрицателна проба за алкохол. По случая е образувано досъдебно производство.
 

Коментари

Новини Варна