IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
16:22 | 12 август 2015
Обновен: 02:17 | 19 април 2024

Ексдепутатът с граната в колата: Защитен свидетел съм!

Димитър Ламбовски имал версия кой му е я поставил

По материала работи: Златина Добрева
Ексдепутатът с граната в колата: Защитен свидетел съм!

Бившият депутат Димитър Ламбовски, който вчера откри граната, прикачена за колата му, обяви, че е защитен свидетел. Някогашният царски избраник призна пред "Фактор", че има версия кой е поставил взривното устройство на автомобила му, но отказа да я коментира.

 

Припомняме, че Ламбовски сам открил бомбата, която била закачена за дръжката на колата му. Автомобилът бил паркирана близо до ресторант "Прима" в столичния квартал "Бояна".

 

"Не искам да коментирам опита да взривят колата ми, защото съм включен в програмата за защитени свидетели и нямам право да изнасям каквато и да е информация", каза Ламбовски. Той разказа, че след вчерашния случай му е назначена охрана от полицията.

 

"Имам версии кой може да ми е сложил взривното устройство, но ми е забранено от следствието да коментирам публично", отсече бизнесменът.

 

Бившият депутат от НДСВ има богато минало, в което прозират връзки и интереси, заради които може да бъде потърсена саморазправа с него, пише още изданието. Преди време, след като изчезна ексшефът на ДАНС и бе обявен за издирване, стана ясно, че Ламбовски е в борда на директорите на енергийната компания за продажба на ток "Вивид Паур" заедно с Ангел Божилов и Петко Сертов, който е консултант. Божилов обаче напуска компанията през 2012 г. и създава своя – "Обединени енергийни търговци – Турция". Тогава между двамата с Ламбовски избухва война за това кой на кого има да връща пари.

 

Самият Ламбовски има богато минало и е една от най-спорните фигури, попаднали на първо място в листите на Царя на изборите през 2001 г. Името му още тогава бе свързвано със силовата групировка СИК.

 

Не е изключено някои от бившите му или настоящи съдружници от 9-е фирми, в които е имал участие, да има зъб на бизнесмена за стари дългове.

 

Освен с търговия на ток 48-годишният Ламбовски има и различни други бизнес начинания. Той е съсобственик и на скъпия комплекс "Магнолия", в който под наем живееше бившия премиер Сергей Станишев. Построи и първото частно гробище у нас в Бояна, заедно с Георг Цветански.

dnes.bg

Коментари

Новини Варна