IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
17:33 | 13 август 2015
Обновен: 06:27 | 20 април 2024

Хванаха алкохол-менте в култово заведение в Несебър

Иззети са 48 бутилки

По материала работи: manager
Хванаха алкохол-менте в култово заведение в Несебър

Алкохол менте е открит в едно от култовите заведения в Несебър - "Капитан Джак", съобщиха от полицията за burgasnews. Там е проведена акция на "Икономическа полиция", "Пожарна безопасност и защита на населението", "Национален строителен контрол" и Областна дирекция по безопасност на храните – Бургас. Държавните служители проверили два търговски обекта там - питейно заведение "Капитан Джак" и павилион за хранене, разположен в непосредствена близост до кораба, разположени върху концесионна зона на плаж Несебър - юг. 

Павилионът за хранене се експлоатира от частно дружество, управлявано от 39-годишния М.Г., а питейното заведение "Капитан Джак" - от частно дружество, управлявано от 40-годишния Б.Х. По време на проверката са установени множество административни нарушения, отразени в констативни протоколи от съответните институции. По отношение на доставката, съхранението и наличностите на предлаганите алкохолни напитки зад три от баровете са намерени кашони, пълни със стъклени бутилки с етикет на различни видове алкохол с безцветна и варираща от светло към тъмнокафяв цвят течност с мирис на алкохол, отворени, без капачки. Бутилките видимо са изглеждали многократно използвани, като най-вероятно са пълнени с наливен алкохол без платен акциз, предлаган за продажба. 

Уведомена е и Бургаската митница. Иззети са 48 бутилки с различна вместимост за извършване на митническа експертиза и налагане на административен акт по Закона за акцизите и данъчните складове, като предвидената санкция е в размер до 2 000 лева.

Коментари

Новини Варна