IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Крими
15:12 | 15 август 2015
Обновен: 06:48 | 21 април 2024

Дефектен камион е причина за катастрофата, в която загинаха шестима българи в Берлин

Според първоначалните данни от разследването той е опитал в последния момент да извърти волана, но нe е успял.

По материала работи: Златина Добрева
Дефектен камион е причина за катастрофата, в която загинаха шестима българи в Берлин

Дефектно превозно средство е една от причините за зверската катастрофа, при която загинаха шестима българи вчера в Берлин. На 2,5 километра пред мястотo на инцидента е имало спрял зарди повреда камион и така се е образувало задръстване. Шофьорът на минибуса, в койтo са пътували общо осем българи, е видял в последния момент, че тирът пред него е спрял и е влетял с пълна газ в каросерията му., информират от 24 часа.
 

Според първоначалните данни от разследването той е опитал в последния момент да извърти волана, но нe е успял. Карал е с висока скорост. Все още не е ясно дали пътниците са били закопчани с колани.
 

Сред шестимата българи, които загинаха в зверска катастрофа на околовростното шосе А 10 в Берлин вчера, има и тийнейджъри. Загинали са едно момиче на 15 години и едно момче на 18. Останалите загинали жени са на 30 и 61 години, а мъжете са между 18 и 36 години. Инцидентът е станал към три часа следобед. Двама от препълнения с хора минибус, идващ от Сливо Поле, Русенско и пътуващ за Хамбург, са оцелели.
 

Единият е момче на 25 години, който бе откаран с хеликоптер в специализирана за жертви на катастрофи болница в берлинския квартал „Марцан”. Там е претърпял животоспасяваща операция. Момчето има множество счупвания в областта на лицето и на гръбначния стълб. Другият оцелял е 27-годишният шофьор, който е контактен. Също е настанен в болница.
 

Шофьорът на тира, в който се е врязал минибуса, е без наранявания, но е в тежък шок. Наложило се е за него да се грижи психолог. Психолози са говорили и с хора от околните коли, които са станали свидетели на кървавата катастрофа.
 

Все още се изяснява каква е причината за нея. Околовръстното е с три ленти, но в петък следобед задръставинята започват още в ранните часове. Най-вероятно българският шофьор не е видял, че колите пред него са спрели заради задръстване и се е врязал с голяма скорост в спираща цистерна. Минибусът буквално се е врязал под тира и хората са загинали на място.
 

Магистралата вчера бе затворена до 21,30 часа. Участъкът, в който е станала, се намира в провинция Бранденбург, точно на границата с Берлин. Премиерът на Бранденбург Дитмар Войдке се е свързал с посолството ни още вчера. „Потресен съм! Моите най-искрени съболезнования към близките на загиналите, съчувствам на ранените в болница!”, е казал той.

Коментари

Новини Варна