IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
20:18 | 20 август 2015
Обновен: 06:33 | 20 април 2024

Масирани проверки за пиратска музика в Слънчев бряг и Несебър

Целта е ограничаване на интелектуалното пиратство

По материала работи: Юлиян Атанасов
Масирани проверки за пиратска музика в Слънчев бряг и Несебър

В разгара на сезона на отпуските продължиха проверките на Дирекция „Авторско право и сродните му права" при Министерството на културата в изпълнение на плана за действие, приет от Съвета за защита на интелектуалната собственост към министъра на културата на Р. България за ограничаване на интелектуалното пиратство, съобщава КРООС.
От 10 август до 16 август 2015 г. бяха извършени масирани проверки по спазването на Закона за авторското право и сродните му права /ЗАПСП/ в областта на публичното изпълнение на музикални произведения (озвучаване с музикални изпълнения на запис на търговски обекти) на територията на курортен комплекс Слънчев бряг и гр. Несебър. Проверени са общо 69 питейни заведения и заведения за обществено хранене и хотели, както и дискотеки и сезонни барове, осъществяващи публично изпълнение на музикални произведения на запис.
Образувани са административни преписки. При установяване на нарушения на Закона за авторското право и сродните му права /ЗАПСП/ на нарушителите се съставят актове за административни нарушения.
Констатацията на проверяващите от Дирекция „Авторско право и сродните му права" при Министерството на културата е, че все повече ползватели на музика в стопанисваните от тях заведения и търговски обекти се стремят да уреждат своевременно авторските и сродните им права за осъществяване на публично изпълнение на музикални произведения със сдруженията за колективно управление на авторски права, като за целта подписват договор за публично изпълнение на музика, заплащайки и съответните възнаграждения

 

Коментари

Новини Варна