IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
18:20 | 21 август 2015
Обновен: 06:34 | 20 април 2024

Менте стоки и парфюми пипнаха на Малко Търново

Контрабандата е открита в лека кола и автобус

По материала работи: Ставри Таргов
Снимка Агенция "Митници"

Митничари откриха голямо количество контрабандни парфюми и недекларирани търговски стоки с фалшифицирано лого на световни марки на МП "Малко Търново".
Задържани са 1355 флакона от 50 ml парфюми с марка "Loris" и 179 дамски чанти, обувки и дрехи с лога и етикети на световноизвестни марки, съобщиха от Агенция "Митници".
Парфюмите са открити в лек автомобил с турска регистрация, който е пътувал от Турция за България, управляван от турски гражданин. На българския митнически пункт шофьорът е заявил, че не внася нищо за деклариране.
При извършената митническа проверка в купето и багажника на автомобила обаче са намерени 12 фабрични кашона с общо 1355 парфюма с марката "Loris". За тях шофьорът е признал, че парфюмите са били предназначени за търговия на българския пазар. Контрабандните парфюми са иззети. Нарушителят е санкциониран с акт по Закона за митниците.
Други 9 кашона с недекларирани 179 дамски чанти, спортни обувки и мъжки дрехи с лога на 16 световноизвестни марки, между които "Valentino", "Burberry", "Louis Vuitton", "Gucci", "Armani", "Tommy Hilfiger" и др. са иззети от салона и багажното отделение на автобус с българска регистрация, превозващ туристи.
Установено е, че недекларираните стоки-менте са собственост на една от пътничките в автобуса - българска гражданка, срещу която е съставен акт за нарушение на Закона за митниците, съобщава Dnes.bg.

Черно море

Коментари

Новини Варна