IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Крими
14:51 | 22 август 2015
Обновен: 00:28 | 29 март 2024

Три класни стаи изпепелени в помощното училище

Изгорели са директорския кабинет и учителската стая

По материала работи: Златина Добрева
Три класни стаи изпепелени в помощното училище

Три класни стаи, учителска стая и директорски кабинет са изпепелени до основи в училището за умствено изостанали в Пловдив "Стефан Караджа". Това потвърди пред Dnes.bg началникът на Регионалния инспекторат по образование Иванка Киркова.

Пожарът е пламнал тази сутрин в учебното заведение "Стефан Караджа", където се обучават умствено изостанали деца. Огънят е тръгнал от покрива и се е разпространил надолу по цялата сграда. В учебното заведение се е носил огромен черен облак дим. Сигналът е подаден от хора от съседните блокове, но е постъпил в пожарната по-късно, затова и щетите са толкова големи.

"Нямало е опасност от взрив, имало е бутилки с газ, но в другата част на учебното заведение, нека не се правят сензации", призова пред Dnes.bg началникът на пожарната в Пловдив комисар Димчев по повод подобни твърдения.
На място са пристигнали 4 пожарни автомобила, а полиция е блокирала движението по ул. "Димитър Талев", за да не пострадат автомобили, докато се гаси покривът на училището. Няма данни за жертви и пострадали.

Инцидентът се случва на прага на учебната година."Общежитията не са засегнати, има общински училища в района, където могат да бъдат настанени децата, сега ще правим план какви стъпки ще предприемем”, казаха още от РИО-Пловдив.

Потушаването на тлеещия покрив продължава.

Коментари

Новини Варна