IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Крими
17:34 | 15 септември 2015
Обновен: 13:05 | 24 април 2024

Задържаха без ексцесии лудия от “Илиянци”

Сагата продължи близо един ден

По материала работи: Борис Проданов
Задържаха без ексцесии лудия от “Илиянци”

Вчера към 18,15 ч. във Второ РУ постъпи сигнал за буйстващ мъж в столичния кв. „Илиянци". По данни на баща му, той страда от психично заболяване и от няколко месеца не е приемал медикаменти. Незабавно към адреса са насочени полицейски екипи. Служителите на реда направили опит да разговарят с младия мъж, но той отказал и се заключил в една от стаите на къщата.

 

На място бяха изпратени допълнителни полицейски сили, районът около постройката бил отцепен. Медицински екип е бил в готовност да реагира след извеждането му. Психолози от Института по психология - МВР също се отзовали на място. Въпреки опитите да осъществят контакт, мъжът отказал да разговаря с тях.

 

Днес по искане на бащата са предприети действия за принудителното му извеждане. В 15,20 ч. мъжът бе безопасно изведен от дома си от служители на СДВР. Откаран е в болнично заведение за оказване на специализирана помощ. Няма пострадали.

 

Предстои материалите по случая да бъдат докладвани пред районната прокуратура с мнение за настаняване за принудително лечение в специализирано здравно заведение.

 

cross.bg

Коментари

Новини Варна