IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Крими
20:15 | 15 септември 2015
Обновен: 13:05 | 24 април 2024

Вече е изпратен автобус да прибере пострадалите в Германия българи

Още не е ясна причината за катастрофата

По материала работи: Борис Проданов
Вече е изпратен автобус да прибере пострадалите в Германия българи

Към българите, пострадали при автобусна катастрофа в германската провинция Бавария до град Дегендорф, вече пътува автобус, който да ги прибере у нас. Това обясни за Дарик Димитър Костадинов - управителят на автобусната компания, чийто автобус превозвал пострадалите.


„Инцидентът е станал тази сутрин между 6.00 и 7.00 ч. българско време. Аз им се обадих към 7.30 ч. Поддържаме комуникация с полицията в провинция Бавария. Хората са откарани в местна клиника, където са били прегледани и вече са изписани оттам. Има четири жени, които са малко по-тежко пострадали, но за щастие няма жертви”, разкри той.

 

По думите му в автобуса са пътували около 48 работници, прибиращи се у нас от гроздобер във Франция и двамата шофьори. Пробите за алкохол, взети от водачите, са отрицателни. Причината за катастрофата се разследва, посочи още Костадинов.

 

"Не мога да кажа каква е причината за инцидента. И аз питам полицаите, извършва се разследване. Днес вадят автобуса с кран, и разследването продължава. Тази информация знам от полицията”, заяви той.

 

Водачът е загубил контрол върху превозното средство на завой при преминаване от едно шосе на друго. Автобусът пробил мантинелата, минал през няколко дръвчета и храсти и се плъзнал по склон на десетина метра, преобръщайки се на една страна. Костадинов увери, че към пострадалите вече пътува друг автобус, който да прибере българите в страната. В момента те са настанени в база на Червения кръст, оказана им е всякаква подкрепа и помощ.

Коментари

Новини Варна