IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Крими
21:35 | 25 септември 2015
Обновен: 15:22 | 25 април 2024

12 г. затвор за непълнолетен убиец

Присъдата е намалена с една трета

По материала работи: Борис Проданов
12 г. затвор за непълнолетен убиец

Състав на Окръжния съд в Плевен присъди 12 години затвор за грабеж, при първоначален строг режи. за грабеж, придружен с убийство.


Подсъдимият Л.А. е признат за виновен за това, че на 17 декември 2014 г в плевенско село като непълнолетен, но можейки да разбира значението на деянието си, от частен дом е откраднал три пакета по 100 грама мляно кафе, чанта, седем обикновени вафли, чифт мъжки чорапи, катинар с ключ, мобилен апарат, кухненски нож - всичко на стойност 46,44 лв., като употребил сила. Грабежът е бил придружен с убийството на човек.


Съдът е приспаднал времето, през което подсъдимият е бил с мярка за неотклонение “Задържане под стража“. Поради това, че 16-годишният подсъдим е непълнолетен, присъдата е намалена с една трета.


Решението на съда може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок, считано от 25 септември пред Апелативен съд - Велико Търново.

Коментари

Новини Варна