IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
09:00 | 21 май 2014
Обновен: 08:42 | 17 април 2024

Проверяват всяка версия за убийството в Своге

Проверяват всяка версия за убийството в Своге

По материала работи: Златина Добрева
Проверяват всяка версия за убийството в Своге

Убитият 34-годишен мъж в Своге снощи е Kрасимир Гочев – Шмид. Tова потвърди пред БНР заместник-главният прокурор Борислав Сарафов. Силно се надявам неговите убийци да бъдат разкрити, това е намерението и надеждата на прокуратурата, допълни той.
Показният разстрел на познатия на прокуратурата Красимир Гочев–Шмид стана през изминалата нощ в Своге. Сигналът за разстрела е подаден в полицията около 22.10 ч. снощи. Тялото на 34-годишния мъж е намерено в центъра на града. Той е убит с 6 куршума. Гочев има няколко регистрации за грабежи и за други криминални престъпления.
Той е познат както в качеството си на обвиняем, така и в качеството си на свидетел по някои дела, потвърди Сарафов.
„Не бих могъл да кажа нищо повече за убийството му, тъй като в момента текат активни процесуални следствени действия. Той стана популярен покрай важните за прокуратурата килъри - Йоско Костинбродския“, допълни той.
Самият Шмид преди време проговори срещу Костинобродския и полицаи, които са искали пари, за да покрият негови дела, уточни зам.-главният прокурор. На въпрос дали отговорите за убийството трябва да се търсят около този факт, Сарафов заяви, че е напълно възможно. „Това е една реална работна хипотеза. Проверяваме всяка една версия”, каза още той.
Престъпността не е нещо, което бихме могли да занулим. Престъпност винаги ще има – въпросът е тя да е до едни поносими за обществото нива, допълни Сарафов и посочи, че по случая има образувано досъдебно производство.
Той обясни, че до момента в страната във връзка с нарушения по предизборната кампания за евровота прокуратурата има 26 проверки, 11 от тях са приключили с отказ за образуване на досъдебно производство. По останалите се работи. Той определи, че това, което е ново в настоящата кампания, са по-малкото сигнали за нарушения, схемите са по-елементарни.
Надявам се да мога да кажа, че купуването на гласове е овладяно. Това се дължи на комплекс от мерки, смята Сарафов, цитиран от dnes.bg. Той обясни, че сигналите, които са проверявани досега, не са само от партийните централи, има от граждани, по три сигнала прокуратурата се е сезирала от медиите. Той каза, че по някои от случаите, по които са работили, са ползвани и СРС-та. „Ние контролираме нещата. Работим както с МВР, така и с ДАНС", отсече Сарафов. Почти всички сигнали до момента били несериозни. Те не съдържали информация с достатъчна степен на достоверност.
В деня на изборите във всяка районна прокуратура ще има дежурен прокурор, сформиран е щаб за изборите, ще подаваме своевременно информация на медиите, разказа той.
Зам.-главният прокурор определи като горещи точки за прокуратурата в самия ден на изборите малките населени места с компактен контингент малцинствени общности. Това е основният контингент на хората, които биха продали гласа си, смята той. Сарафов посъветва гражданите да не продават гласа си, а всеки всеки със съмнения за нарушение да подаде сигнал в прокуратурата.
Прокурорът смята, че при сегашната система на организация на изборите "Констинброд 2" е невъзможно.

Коментари

Новини Варна