IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
10:30 | 19 май 2014
Обновен: 14:29 | 18 април 2024

Откритото в морето в Бургас тяло е на Валя

Откритото в морето в Бургас тяло е на Валя

По материала работи: Златина Добрева
Откритото в морето в Бургас тяло е на Валя



Откритото в морето край Бургас тяло е на изчезналата Валентина, потвърдиха източници от полицията в Бургас. Силно разложеното тяло е разпознато от близките й по дрехите. Приятелят й също бил извикан в МВР-Бургас, за да я разпознае.
Въпреки че са признали, че дрехите върху силно разложеното тяло са на Валя, близките й все още не искали да приемат, че това е трупа на хубавата девойка. Затова предстои да бъде направена ДНК експертиза, която ще даде окончателния отговор.
В полицията е бил извикан и приятелят на изчезналата медицинска сестра Валентина Иванова, за да помогне при разпознаването.
В неделя малко преди 21,30 ч. силно разложеното тяло, заклещено в бетоновите тетраподи, бе извадено и откарано в Съдебна медицина. Аутопсията на трупа започна рано сутринта днес.
Тялото на удавничката било забелязано в неделя вечерта около 18,30 ч. от младеж, който е бил по това време на вълнолома, за да наблюдава регата, провеждаща се през уикенда в Бургас.
Той видял, че между тетраподите стърчат крака и позвънил в полицията. Това се случи 34 дни след изчезването на 24-годишната Валя.
Покачилата се през последните 3 дни температура на морската вода, която сега е около 15 градуса, вероятно е ускорила изплуването на тялото, което е било отнесено от подводните течения в тази посока.
Валя изчезна на 15 април тази година в полунощ в района на Морската градина в Бургас. Преди това тя е взела такси и е слязла точно на входа на парка. След това следите й се губят. Таксиметровият шофьор, който за последно е говорил с нея, твърди, че е била в добро настроение.
В издирването й се включи и Интерпол. Приятелят й отказваше да приеме твърденията на бургаските криминалисти, че тя се е самоубила.
Чрез социалните мрежи Валентин Георгиев организира и претърсване на бургаския плаж. Майката на Валя - Пенка Иванова пък смяташе, че дъщеря й е отвлечена.
Жената от самото начало твърдеше, че не вярва във версията за самоубийството на дъщеря си. Пенка вярваше, че дъщеря й е жертва на отвличане, в което са замесени няколко човека. До последно близките й се надяваха тя да е жива.
„Моля ви, спрете спекулациите, дъщеря ми не е пила опасни хапчета за отслабване, нито пък антидепресанти. С Валентин имаха планове, тя няма любовник“, каза само преди два дни в интервю за Нова телевизия майката на Валя, опровергавайки последователно различни слухове за съдбата й.

Коментари

Новини Варна