IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
13:25 | 18 май 2014
Обновен: 07:30 | 24 март 2024

Съпругът на намерената на бензиностанция убита жена, я клал с макетно ножче

Съпругът на намерената на бензиностанция убита жена, я клал с макетно ножче

По материала работи: Златина Добрева
Съпругът на намерената на бензиностанция  убита жена, я клал с макетно ножче


По тялото на убитата от мъжа си Радослав Анна Давидкова имало множество следи от удари с твърд и тъп предмет, както и прободни и порезни рани по шията гърдите и ръцете й, стана ясно вчера по време на заседанието в СГС за мярката за неотклонение на убиеца.
Жената е починала заради остра кръвозагуба, причинена именно от тези наранявания, подчерта прокурорът. По думите на държавния обвинител по делото няма данни обвиняемият да страда от психическо заболяване.
Давидков е направил самопризнания пред полицаи от 8 РПУ, на които е обяснил защо е убил съпругата си. Деянието на Давидков се характеризира с особена жестокост и обществена опасност. Смъртта е причинена по особено мъчителен за жертвата начин, подчерта прокурорът и поиска най-тежката мярка за неотклонение за Радослав Давидков "задържане под стража".
Заплаха от страна на Анна Давидкова е довела до силен афект мъжа й Радослав, посочи в съдебната зала адвокатката на убиеца по време на делото, в което гледат мярката за неотклонение на Радослав Давидков.
Според защитата деянието на Радослав Давидков може да бъде квалифицирано като убийство, извършено в състояние на силен афект. По думите на адвокатката Анна е нанесла обида на обвиняемия, като го е заплашила, че ще остави него и дъщеря им на улицата без средства.
Състав на Софийски градски съд остави за постоянно в ареста съпруга, който уби жена си в семейния им автомобил. Радослав Давидков превърна делото за мярката му за неотклонение в трагедия, след като се разрева, обяснявайки как е убил жена си: "Не знам как го направих и как стана всичко, не знам как се е стигнало дотук", ридаеше той пред съдиите в СГС.
Съпругът нанесъл фаталните наранявания върху съпругата си с макетно ножче, след което поставил тялото на съпругата си в багажника на автомобила, като към този момент все още са били налице признаци за живот. Въпреки това Давидков не потърсил помощ и продължил към София до бензиностанцията, на която по-късно бе открит трупът на жената.~

Коментари

Новини Варна