IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
08:45 | 8 май 2014
Обновен: 11:18 | 18 май 2024

Прокуратурата повдигна обвинение на Мария Дивизиева

Прокуратурата повдигна обвинение на Мария Дивизиева

По материала работи: Златина Добрева
Прокуратурата повдигна обвинение на Мария Дивизиева

Прокуратурата обвини Мария Дивизиева, началник на кабинета на премиера Пламен Орешарски, за това, че умишлено е улеснила председателя на Военноапелативния съд Петър Петков да извърши престъпление.
Преди десетина дни Петков също беше обвинен - за неправомерно изразходване на евросредства, които били предвидени за изграждане на информационна система за военните съдилища.
Пред журналисти Дивизиева изрази надежда прокуратурата да си свърши безпристрастно работата и поясни, че част от обвинението срещу нея засяга период, в който тя не би могла да го извърши, предаде БТА.
Преди дни Военната прокуратура повдигна и четири обвинения на председателя на Софийския апелативен съд Веселин Пенгезов за същия европроект за софтуер за военните съдилища в София и Плевен за над 700 000 лв.
Всички те се отнасят за длъжностно присвояване, пише днес.бг. По три от обвиненията Пенгезов е привлечен като помагач, а по едно е като извършител на военно длъжностно престъпление.
Според разследващите Дивизиева в качеството си на директор на Оперативна програма "Административен капацитет" (ОПАК), която финансира проекта, се е съгласила да бъдат представени документи със задна дата и така да се оправдаят вече направени разходи.

Коментари

Новини Варна