IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
13:23 | 25 април 2014
Обновен: 06:58 | 20 април 2024

Наградиха посмъртно загиналия в Лясковец Емил Шарков

Наградиха посмъртно загиналия в Лясковец Емил Шарков

По материала работи: Златина Добрева
Наградиха посмъртно загиналия в Лясковец Емил Шарков

Със заповед на министър Цветлин Йовчев инспектор Емил Шарков - командосът, загинал на 14 март при изпълнение на служебния си дълг,  бе награден посмъртно с най-високото отличие на вътрешното ведомство - „Почетен знак на МВР" - първа степен, съобщават от пресцентъра на МВР.
Отличието бе връчено нa съпругата му. По изрично желание на близките церемонията се състоя в тесен кръг в поделението на баретите във Врана.
Целият състав на Специализирания отряд за борба с тероризма и членове на Съюза на бившите барети почетоха с минута мълчание и падане на колене паметта на Емил Шарков. От днес името му е изписано на паметника на загиналите в двора на поделението, информира news.bg.
Героизъм, смелост и себеотрицание - това е смисълът на отличието. Действията на Емо съдържат дори повече, отколкото казват тези думи. Той показа завидна подготовка, сила и дух и успя да защити колегите си за сметка на собствения си живот - заяви главният секретар Светлозар Лазаров.
Почетният знак е признание за това, което Емо правеше всеки ден от живота си. Всеки ден той показваше достойнство и със смъртта си го доказа още веднъж, каза след церемонията Милена Шаркова.
news.bg

Коментари

Новини Варна