IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
12:50 | 18 март 2014
Обновен: 07:01 | 20 април 2024

Домашен арест за "кокаиновия крал" Брендо

Домашен арест за "кокаиновия крал" Брендо

По материала работи: Златина Добрева
Домашен арест за "кокаиновия крал" Брендо

Евелин Банев - Брендо излиза от ареста, реши окончателно Софийският апелативен съд.
Като прецениха, че няма основание за по-нататъшното му задържане, магистратите освободиха Банев под "домашен арест".
Съдебният състав се е солидаризирал с мнението на защитата му, че срещу него няма влязла в сила осъдителна присъда, а такава само на първа инстанция, каза адвокатката му Ина Лулчева, цитирана от dnes.bg.
Магистратите мотивираха решението си, като изтъкнаха, че разследването срещу Банев се е забавило в много дълъг период от време и няма опасност той да се укрие.
Брендо излиза от ареста, след като престоя в него близо две години и половина. Срещу него се водят дела у нас, в Италия и в Румъния.
Софийският градски съд го призна за виновен за организиране на престъпна група и "пране на пари", за което бе осъден на 7 години и половина затвор, но той обжалва.
В Италия пък получи 20 години затвор за трафик на кокаин. Там той бе подсъдим като част от организирана престъпна група за трафик на кокаин от Латинска Америка за Европа.
Румънските власти също искаха Банев да бъде екстрадиран, за да бъде съден в северната ни съседка за трафик на наркотици.
Евелин Банев - Брендо беше арестуван през май 2012 година при спецоперацията "Кокаинови крале". При нея щракнаха белезниците на 30 души, част от тях българи, като Банев бе сочен за лидер на групата.
Днешното решение на апелативните магистрати е окончателно и не подлежи на обжалване.

Коментари

Новини Варна