IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
09:43 | 15 март 2014
Обновен: 17:37 | 14 април 2024

Простреляните в Лясковец полицаи са в стабилно състояние

Простреляните в Лясковец полицаи са в стабилно състояние

По материала работи: Златина Добрева
Простреляните в Лясковец полицаи са в стабилно състояние

Тримата пострадали служители на МВР, които бяха настанени във ВМА след вчерашния инцидент в Лясковец, към момента са в стабилно състояние  без усложнения вследствие на огнестрелните наранявания. Според полк. доц. Николай Младенов – зам.-началник на Клиниката по анестезиология и реанимация към ВМА, засега липсват данни за развитието на компартиментен синдром (лошо хранене на мускулните групи, повишено налягане и бъбречна недостатъчност), което е знак за по-добра перспектива  при възстановяване на горните крайници и при тримата.
За състоянието на пострадалите в реанимацията на ВМА се грижат високоспециализирани военни хирурзи, травматолози и реаниматори с богат опит в лечението на огнестрелни и взривни травми от участието им в задгранични мисии в Ирак, Косово, Босна и Херцеговина, Афганистан и Мали.
Днес на тримата ранени ще бъдат извършени поредните операции с цел предотвратяване на инфекциозни процеси, съобщават от Военномедицинска академия в София. По преценка на лекарите ще бъде приложена хипербарна кислородна терапия в барокамерите на ВМА. По време на хипербарните сеанси се повишава концентрацията на кислород в организма, стимулира се активността на имунната система и лечението на труднозарастващи рани, предизвиква се силно антимикробно действие и се ускорява цялостно оздравителния процес на пациента.

Коментари

Новини Варна