IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Крими
14:22 | 14 март 2014
Обновен: 18:09 | 23 април 2024

Наказват директорката и персонала за отровното мляко

Наказват директорката и персонала за отровното мляко

По материала работи: Златина Добрева
Наказват директорката и персонала за отровното мляко

Кметът на Асеновград д-р Емил Караиванов обяви, че ще наложи административни наказания и на директорката на градината, и на персонала.
Днес кметът е внесъл докладна записка до Общинския съвет в Асеновград за преобразуването на детска градина "Слънце" във филиал на детска градина "Никола Вапцаров". По думите на Караиванов, най - тревожен е фактът, че готвачката е опитала да прикрие проблема с млякото, като през цялото време е била наясно, че нещо не е наред с него. Тя опитала да го изхвърли. Прокуратурата е събрала досега 80 веществени доказателства за случая, пише БГНЕС.
Днес трябва да стане ясна ситуацията, довела до наличието на отрова за гризачи в мляко, поднесено на деца от детска градина "Слънце" в Асеновград. Петчленна комисия проверява два дни пътя на млякото от постъпването му в градината до чашите на децата.
Прокуратурата разпита петима служители на детската градина, но по последни данни от персонала, никой не е спрян от работа. Броят на децата, които родителите водят след инцидента, се повишава, днес те са били 115 от общо 127.

Коментари

Новини Варна