IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Крими
11:55 | 11 март 2014
Обновен: 15:10 | 11 май 2024

Бебето, открито в катун в Гърция, е на наша ромка

Бебето, открито в катун в Гърция, е на наша ромка

По материала работи: Златина Добрева
Бебето, открито в катун в Гърция, е на наша ромка

Бебето на 10 месеца, което беше открито в катун в гръцкия град Катерини, е родено от ромка от България, съобщи GR Reporter.
Двамата роми от Катерини, при които бе намерено бебе, без то да им е биологично дете, го били получили от същата жена, която е в затвора по случая с откритата миналата година малка Мария, станала известна като „русия ангел“.
Според източници 59-годишният мъж и 58-годишната му съпруга заявили категорично, че малкото момиченце им е било дадено от 41-годишната ромка от Фарсала, която се намира в затвора в Коридалос по случая с русата Мария. Те казали пред властите, че детето им било дадено през август миналата година с обещанието да последва законно осиновяване.
По думите на двамата роми мнимата „майка” на Мария им казала, че детето е било изоставено от биологичната си майка, която била ромка от България.
Мъжът и жената са изпратени в предварителния арест след даването на показания пред следователя.
Според  досъдебната преписка ромите успели да получат акт за раждане на детето от община Атина. След това 58-годишната жена се опитала да го регистрира в община Катерини два пъти, но без успех. Тя и съпругът й заявили пред следователя, че не са отишли лично да получат акта за раждане, а го получили по пощата в дома си.
Откритото в дома им дете продължава да се намира в болницата в Катерини в отлично здравословно състояние, пише dnes.bg.
През октомври 2013 г. в катун в град Фарсала бе открита „русият ангел“ Мария. Биологичните й родители се оказаха българите Атанас и Саша Русеви от Николаево, Старозагорско. Ромската двойка от Гърция, която беше обвинена в отвличането на Мария, заяви, че са я осиновили от биологичната й майка с нейно разрешение.
В момента Мария се отглежда в дом на организацията "Усмивката на детето", а делото за попечителството й ще се гледа на 18 март.

Коментари

Новини Варна