IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
12:00 | 7 март 2014
Обновен: 04:25 | 18 май 2024

Ексшефът на "Напоителни системи" остава в ареста

Ексшефът на "Напоителни системи" остава в ареста

По материала работи: Златина Добрева
Ексшефът на "Напоителни системи" остава в ареста

Бившият директор на "Напоителни системи" Георги Харизанов остава окончателно в ареста. Решението е на Софийския градски съд, който сметна, че прокуратурата е събрала достатъчно данни срещу Харизанов, който е позволил продажба на скрап на дружеството на неизгодна цена.
С мотива, че ако излезе от ареста, Харизанов може да извърши ново престъпление, съдът отказа да го освободи.
Защитата му подчерта, че експертизата, направена на тръбите, продадени за скрап, не е компетентна. Тя е оценявала цена на лист ламарина, а става дума за изгнили 40-годишни тръби.
За да го арестува преди време, прокуратурата обоснова искането си с показанията на таен свидетел, който разказал за чут от него разговор, предаде БТА.
В столично заведение, на съседна маса, Харизанов казвал, как ще се "потопи" и ще отиде в ЮАР. Хората, с които е бил на масата обаче, не потвърждават той да е казвал това.
Защитата не изключва възможността зад ареста на Харизанов да има и политически мотиви заради позицията му покрай студентските протести.
Председателят на съдебния състав Петър Гунчев подписа решението с особено мнение, защото според него няма никакви доказателства Харизанов да е действал умишлено, тъй като само е упълномощил стари тръби на "Напоителни системи" да бъдат бракувани и продадени.
Ако събере нови доказателства, защитата на Харизанов отново може да поиска освобождаването му, пише dnes.bg.

Коментари

Новини Варна