IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Крими
13:09 | 21 октомври 2015
Обновен: 12:17 | 24 април 2024

Искат имунитет на кандидат - кмет, купувал гласове

На прицела на Цацаров е участник в битката в село Узунджово

По материала работи: Деян Михайлов
Искат имунитет на кандидат - кмет, купувал гласове

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска от ЦИК да свали имунитета на кандидат за кмет на село Узунджово. Причината е че издигнатият от коалиция Деян Ванчев е уличен в купуване на гласове.

Като участник в изборите обаче мераклията за кмет се ползва с имунитет и срещу него не може да бъде образувано наказателно преследване. Затова от прокуратурата в Хасково са уведомили обвинител №1, който поиска от ЦИК да свали имунитета на Ванчев и той да може да бъде задържан и съден.

Разследването на районната прокуратура е за предизборна търговия от края на септември и началото на октомври.

От събраните доказателства е установено, че Ванчев е предложил на едно лице сумата от 30 лева и е дал на други 5 лица сумата от по 40 лева, за да гласуват за него и коалицията му.

Освен това кандидатът за кмет предоставил имотна облага на две лица. Те пък трябвало да я предадат на други четирима, за да гласуват за Ванчев и коалицията му.

Имунитетът на кандидата за Узунджово е поредният, който Цацаров иска. На 7 октомври ЦИК свали защитата на кандидата за общинар от ДПС в Самоков Трайчо Василев – Пиже по искане на главния прокурор. Причината бе побоят, който Пиже, синът му и техни приятели нанесоха на екип на "Нова телевизия".

Два дни по-късно Цацаров поиска имунитета на кандидат за общински съветник в Плевен. Борислав Георгиев от "Средна европейска класа" също участвал в побой - над собственик на заведение в града.

Коментари

Новини Варна