IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Крими
08:13 | 20 февруари 2014
Обновен: 17:53 | 23 април 2024

Има трети участник в атентата на бургаското летище

Има трети участник в атентата на бургаското летище

По материала работи: Златина Добрева
Има трети участник в атентата на бургаското летище

Установено е участието на трето лице в атентата на летището в Бургас. Това стана ясно от думите на главния прокурор Сотир Цацаров преди началото на днешното заседание на Висшия съдебен съвет.
Поради тази причина обвинителният акт по случая ще се забави и няма да бъде внесен до март, каквото беше намерението на Цацаров. „Установяването на новия участник в атентата ще удължи разследването и ще има и други международни съдебни поръчки. Това не означава, че внасянето на съдебния акт се отлага за неопределено време, просто ние необходимо още малко време”, заяви главният прокурор, цитиран от darik.
Цацаров обаче отказа да поясни дали става дума за чужденец. До момента българските власти бяха установили две лица, замесени в кървавия атентат на летището в Бургас, при който загинаха петима израелски туристи и български гражданин. И двамата заподозрени са чужди граждани.
Автобус с 40 израелски туристи бе взривен на летището в Бургас в 17.30 ч. на 18 юли м.г. Загинаха седем души, а над 30 бяха ранени. Сред загиналите бе и шофьорът на автобуса, българинът Мустафа Кьосов, който е трябвало да превози туристите до Слънчев бряг. Това е първият терористичен акт в най-новата история на България.
Никой не пое отговорност за атентата. Според премиера на Израел Бенямин Нетаняху има признаци, че Иран стои зад терористичната атака. Радикалната ливанска групировка „Хизбула” отрече да има нещо общо с терористичния акт.

Коментари

Новини Варна