IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
08:29 | 7 юни 2014
Обновен: 09:00 | 24 април 2024

Разкриха домашна лаборатория за марихуана

Разкриха домашна лаборатория за марихуана

По материала работи: Златина Добрева
Разкриха домашна лаборатория за марихуана

Столични полицаи разкриха домашна лаборатория за отглеждане на марихуана при специализирана акция. При спецакцията е задържан М. Т. на 38 г. от София, криминално проявен и осъждан за разпространение на наркотици. При претърсване в дома му в кв. „Редута“ са намерени и иззети две полиетиленови пликчета, в едното от които имало тревиста маса, а в другото - прахообразно вещество. В хода на работата по случая е изяснено, че бащата на задържания е собственик на вила в село Вакарел. При последвалите там процесуално-следствени действия, на втория етаж от къщата е открита стая, обособена като оранжерия - изолирана и оборудвана за отглеждане на марихуана. Помещението било разделено на две части. В първата са намерени  48 насадени растения с височина около 80 сантиметра. Във втората растенията били общо 67, от които 3 с височина над 1 м, а останалите - в начална фаза на растеж.
Домашната оранжерия била с включено цялостно оборудване - осветление и отопление - за правилното развитие на насажденията. От съседно помещение на същия етаж са иззети специални приспособления за разсаждане, също с включено оборудване. При претърсването са намерени и множество течности в туби, използване за наторяване на растенията, електронна везна и полиетиленов плик с прахообразно вещество, съобщиха от столичната полиция.
Първоначално М.Т. е задържан за срок до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство. След доклад на събраните материалите в Софийската градска прокуратура на мъжа е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 354 А и 356 от НК. Наложена му е мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа.

Коментари

Новини Варна